Adverteren

Welk huisdier past bij jou?


Dieren 26 Mar 2021
Welk huisdier past bij jou?

Kom je thuis na een lange dag werken en wil je als dierenvriend dan als eerste je huisdier opzoeken? Dan wordt het wellicht tijd om eens na te denken welk huisdier het beste bij jou past. Als je opzoek bent naar een huisdier is het belangrijk om te weten waar je het beste voor kunt kiezen. Het is uiteraard de bedoeling dat je het beestje een forever home geeft en dat hij niet na een jaar alweer opzoek moet naar een ander huisje. Geef je dier het beste huisje en geef hem alle liefde en aandacht die hij verdiend. 

Haal een hond in huis

Ben je niet veel weg van huis en heb je veel vrije tijd? Dan is het wellicht leuk om een hond in huis te halen. Je kunt zelf bepalen welk hondenras je aanschaft. Kies dan wel voor een ras die je leuk vindt en die bij jouw eigenschappen past. Ben je zelf heel rustig van aard? Dan is een drukke hond misschien niet iets waar je direct naar opzoek bent. Je kunt dan het beste kiezen voor een klein hondje die rustig is in zijn doen en laten. Ben je graag buiten? Kies dan voor een hond die je mee kunt nemen voor een lange wandeling. In dat opzicht is een grote hond weer het meest ideale. Een grote hond kun je namelijk meenemen voor lange wandelingen, terwijl een kleine hond op de helft al liever terug naar huis keert. 

Kies voor een kat

Als je wat vaker weg bent van huis en niet zo’n zin hebt om elke dag meerdere keren een hond uit te laten, is het misschien beter om voor een kat te kiezen. Een kat kan via het kattenluik zichzelf in- en uitlaten. Je hoeft daar dus al niet meer naar te kijken. Een kat kan goed zijn eigen plan trekken. Wilt hij naar buiten? Dan kan hij gaan en als hij lekker binnen wilt liggen is dat ook een mogelijkheid voor het beestje. Een kat is relatief rustig van aard en met een goede opvoeding leert hij snel wat wel en niet mag. 

Konijn of ander knaagdier

Je kunt ook kiezen voor een konijn of ander soort knaagdier. Hamsters zijn ook gezellige huisdiertjes die je eenvoudig kunt houden. Knaagdieren als konijnen en hamsters kunnen in een geschikte kooi gehouden worden in huis. Konijnen zijn ook makkelijk om buiten te houden. Zij kunnen namelijk goed tegen de weersomstandigheden en houden ervan om over het gras te huppelen. Je kunt een knaagdier erg tam maken als je hier veel tijd mee doorbrengt. Het is dan ontzettend leuk om met jouw huisdier te knuffelen en te spelen. 

Tips voor huidverzorging
Tips 13 May 2021

Tips voor huidverzorging

Welk huisdier past bij jou?
Dieren 26 Mar 2021

Welk huisdier past bij jou?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen