Adverteren

Tips voor huidverzorging


Tips 13 May 2021
Tips voor huidverzorging

We hebben allemaal een huidtype en het is belangrijk om de huid op basis daarvan goed te verzorgen. Het is belangrijk dat je de huid geeft wat ze nodig heeft. Je kunt een huid met problemen voorkomen door de huid te verzorgen met de juiste producten. Als je de juiste huidverzorging toepast zal je ook voorkomen dat je huid vroegtijdig verouderd. Je zorgt er namelijk voor dat de huid niet uitdroogt en niet verslapt. Een goede huidverzorging mag dus echt niet over worden geslagen!

Bepaal jouw huidtype

Voordat je jezelf bezig kunt gaan houden met jouw huidverzorging, is het belangrijk om te achterhalen welk huidtype je hebt. Er zijn maar liefst 7 verschillende huidtypes. Je hebt de normale huid, vette huid, droge huid, vochtarme huid, gevoelige huid, gemengde huid en rijpe huid. Om te kunnen achterhalen welk huidtype je hebt is het belangrijk om te kijken naar je huidstructuur. Zijn er veel onzuiverheden aanwezig? Zijn de poriën verwijd? Is de huid vettig? Dit zijn allemaal punten waar je naar moet kijken. Heb je bijvoorbeeld last van een vochtarme of droge huid? Dan voelt de huid trekkerig aan, kan de huid er grauw uitzien en je kan last hebben van rode jeukende vlekjes of zelfs schilfertjes. Als je weet welk huidtype je hebt kun je op basis daarvan de juiste producten aanschaffen. 

Reinig twee keer per dag

Om je huid goed te kunnen verzorgen is het van groot belang dat je de huid twee keer per dag reinigt. Doe dit elke ochtend en elke avond. Zo kun je goed alle viezigheid van de huid verwijderen. Door de huid te reinigen zal je ervoor zorgen dat de huid niet verstopt kan raken door de viezigheid die op de huid aanwezig is. Viezigheid als zweet en talg kunnen de huid verstoppen, maar ook kan de huid verstopt raken door invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan luchtvervuiling. Reinig de huid dus goed en maak hier een vaste dagelijkse routine van.

Gebruik een serum en een crème

Na het reinigen van de huid zal de huid verder verzorgd moeten worden. Je kunt na het reinigen een serum aanbrengen. Een serum is een dun product dat uit pure werkstoffen bestaat. Het serum wordt direct door de huid opgenomen en kan tot diep in de huidlagen treden. Een serum is dan ook een zeer effectief product. Als je het serum aan hebt gebracht, zal je direct daarna een crème aan kunnen brengen. De crème verzorgd de huid met de juiste werkstoffen en ingrediënten, maar zorgt ook voor comfort. Je zorgt er met een crème dus voor dat de huid zacht en fijn aanvoelt. 

Tips voor huidverzorging
Tips 13 May 2021

Tips voor huidverzorging

Welk huisdier past bij jou?
Dieren 26 Mar 2021

Welk huisdier past bij jou?

Artikel plaatsen?

Gemakkelijk uw artikel plaatsen op onze website? Dat kan direct en vandaag nog online!

Artikel plaatsen